Télikert

Télikert elemek, télikert építés

Cégünk a nyílászáró szerkezetek gyártása és forgalmazása mellett télikert elemek gyártásával, illetve télikert építéssel is foglalkozik. Míg a télikert építtetés régebben a nemesség kiváltsága volt, addig napjainkban bárki számára elérhető a különleges hangulatot nyújtó, a természet szépségeiben való gyönyörködést télen is lehetővé tevő helyiségek kialakítása.

A télikert típusai

Ahány télikert, annyiféle kialakítás – azonban három főbb típust különböztethetünk meg funkcionalitás és az annak biztosításához szükséges kivitel szerint.

Fűtetlen vagy temperált fűtésű télikert:
  A hagyományos télikert típus, amely főként a növények átteleltetésére szolgál, illetve enyhébb időben társasági beszélgetésekhez, kávézáshoz/teázáshoz ideális.
Fűtött, hőszigetelt télikert:
  A melegházakhoz hasonlóan szabályozott hőmérsékleten és páratartalommal kialakított télikert típus, amelyben akár egzotikus, mediterrán növényeket is lehet tartani, és hideg időben is élvezhető a szép környezet és kilátás.
Lakótér-télikert:
  Javarészt üvegfelületekkel határolt (általában a tető és legalább egy oldalfal üvegből van) lakóhelyiség, amelyben elsősorban a fényé a főszerep, és a növények díszítő, hangulati elemekként szolgálnak. A természethez közeli élettér kialakítás.

Mindhárom télikert típus kialakítható

- a meglévő helyiség(ek) átalakításával,
- az épülethez való utólagos hozzátoldással,
- különálló épületként,

Panellakásoknál, kellően nagyméretű és jó tájolású (napfényes) erkélyek esetén télikert kialakítására erkélybeépítéssel van lehetőség.

A télikert nagy üvegfelületei révén több fény jut a helyiségbe, ami pozitívan befolyásolja mind a növények fejlődését, mind a helyiségben tartózkodók közérzetét: az oxigéndús levegőjű, szemet gyönyörködtetően üde és életteli, sajátos atmoszférájú télikert jelentős hangulatjavító hatással bír. Mivel a közvetlen napfény élettanilag is fontos, továbbá az ember szellemi és fizikai aktivitását is befolyásolja, a télikert jelentős mértékben hozzájárulhat egy egészségesebb, aktívabb életvitel megteremtéséhez, a jobb életminőségi színvonal eléréséhez.

Télikert elemek

  • Alumínium oldalfal tartóprofilok
  • Alu tokos üvegfalak, oldallapok
  • Üvegtető tartóprofilok, vázszerkezet
  • Hőszigetelt panelek
  • Hőszigetelt nyílászárók

Amennyiben télikertet épít és meghatározott méretű elemekre van szüksége, vagy télikertet építtetne és minőségi anyagokkal dolgozó, profi kivitelezőt keres, hívjon minket bizalommal és kérje árajánlatunkat!

 

© 2018 Épkergép Kft

Nyílászárók, üvegek, portálok - Nivoglas kezdőlap | Nyílászárók kétrétegű hőszigetelő üveggel: Alu-fa nyílászárók | Hosszú élettartamú alumínium nyílászárók Hartmann profilrendszerrel: nyílászárók | Hőszigetelő üveg, float üveg, edzett biztonsági üvegek: Üveg | Télikert üvegtető, teraszfedés, medencefedés, előtető: üvegtető kínálatunk | Bejárati, beltéri és üzleti portálok hőhidas és hőhídmentes kivitelben: Portálok | Fűtetlen és fűtött télikertek, lakótér-télikertek kialakítása: télikert